Welkom in Lanaken

We gaan steeds op zoek naar de mooiste locaties. Een aantrekkelijke stad of gemeente met alle faciliteiten en een leuke vertrouwde buurt is cruciaal. Hierin past Lanaken perfect. We voelen ons al onmiddellijk thuis in deze mooie gemeente en haar ruime omgeving. Gezelligheid troef en alles dichtbij. Ontdek hier haar troeven in de directe buurt van Villadour.

Een bijzonder rustige locatie, omringd door alle faciliteiten. Geen drukke weg voor de deur, maar het gezellige gezoem van een dorp in de achtergrond. En ’s nachts, de rust die we allemaal zoeken. DE MAGDELEIN heeft echt een bijzondere ligging.

Gelukkig koppel met boek in de zetelVader en zoon spelend in de leefruimteGelukkig koppel dinerend in de tuin
Op ontdekking in historisch Pietersheim

Het voormalige prinselijk landgoed Pietersheim ligt op 500 meter wandelen van Villadour. Dit domein, met als blikvanger de 12de eeuwse waterburcht, is één van de 6 toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. De verschillende wandelroutes ontvingen bekroningen uit binnen- en buitenland. Voor de (klein) kinderen is er een kabouterpad, speeltuin en kinderboerderij. Starten doet u aan de gerestaureerde waterburcht. Vanaf de toren hebt u een weids uitzicht over het park en het binnenplein. In het bezoekersonthaal ontdekt u het roemrijke verleden van ridders, jonkvrouwen en edellieden.

Het mooiste dorp van Vlaanderen

Het Lanaakse dorp Oud-Rekem, gebouwd in typische Maaslandse Renaissancestijl, werd in 2008 tot mooiste dorp van Vlaanderen verkozen. In dit pittoreske stadje vol historische gebouwen en kasseistraatjes lijkt de tijd stil te zijn blijven staan. Met onder meer het kasteel d’Aspremont-Lynden, de Museumkerk St. Pieter, de Museumapotheek Dr. Humblé en distillerie Senden is het een bezoek meer dan waard.

Lanaken heeft een gevarieerd en rijk natuuraanbod waar zowel fietsers als wandelaars aan hun trekken komen. De mooie beukendreven, fluisterstille bossen en spiegelende vennen van groene landmarks het RivierPark Maasvallei en Nationaal Park Hoge Kempen worden moeiteloos afgewisseld met charmante dorpen en boeiende cultuur. Met het veerpont kan u zelfs grensoverschrijdend wandelen en fietsen tussen de verschillende Maasdorpjes en natuurgebieden.

Grenzeloos fietsen en wandelen

Lanaken is een baken voor Limburgse gastronomie. Kies uit een grote waaier aan culinaire mogelijkheden. In het tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen, gelegen in La Butte aux Bois, proeft u moderne klassiekers op basis van de traditionele Franse technieken. Glo’Art is dan weer een wereldwijd kunstcentrum in Neerharen waar u ogen te kort komt. Meer dan 300 kunstenaars uit 60 verschillende landen streken hier neer. Goed voor een collectie van maar liefst 1.500 werken die u kan bewonderen in galerijen en langs waterpartijen, paadjes en tussen bomen.

Hoogstaande gastronomie en cultuur

Mountainbikers in de omgeving van Hoeselt

Fietsen en wandelen

In Hoeselt is het heerlijk fietsen en wandelen. De streek leent zich uitstekend tot ontspannende tochtjes: rustgevende velden en de jaarlijks terugkerende bloesems staan garant voor een bijzondere beleving.

Vanuit de tuin van De Hemelijn wandelt u rechtstreeks de omliggende boomgaarden in. Het domein heeft een directe verbinding met de achterliggende wandelweg. Via de fietsknooppunten kunt u op een unieke manier de wijde omgeving verkennen. Hoeselt is daarnaast een toplocatie voor mountainbikers. U kunt het hele Euregio-netwerk ontdekken vanuit het bewegwijzerde mountainbikeparcours Hoeselt/Bilzen.

In de zomer kunt u meedoen met de Raadselroute, een spannende fietsspeurtocht door het heuvelachtige landschap.

Buitengewone ligging

Naast de aanwezigheid van het vele groen en het historische Pietersheim geniet Villadour van een uitzonderlijke ligging tussen Bilzen, Zutendaal, Rekem en Maastricht. Het uitgestrekte domein ademt meer dan 6.000 m2 rust en klasse en bevindt zich op wandelafstand van het centrum van Lanaken.

Bekijk Locatie in Google maps
Ligging Villadour